top of page
  • Εικόνα συγγραφέαDaphne Stefanidi

Συνέντευξη των Swingin’ Cats στο news247.gr

Ο George Zervos των Swingin' Cats θα έβαζε τη Shakira να πει το "περασμένες μου αγάπες"




20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2022


Ο George Zervos των Swingin' Cats ανοίγει στο Magazine το βιβλίο των μουσικών επιρροών του, "ακούει" τη Κάλλας να τραγουδά Johnny Cash, και μελετά τους στίχους του Bloody Hawk.

Πριν λίγο καιρό γράφαμε για μια διασκευή που "τάραξε τα νερά" στο ελληνικό διαδίκτυο, όσο κλισέ κι αν φαντάζει ο όρος. Η διασκευή των Swingin' Cats στο "Trooper" των Iron Maiden θα μπορούσε να χορέσει άνετα σε ταινία του Ταραντίνο, και ήρθε να προστεθεί στο πολύχρωμο παζλ των διασκευών της μπάντας που σχηματοποιεί το νέο project της για το 2022, με τίτλο "The Swingin' Cats & Friends".

Στη νέα τους δουλειά, οι Swingin' Cats προσκαλούν στο studio της Antart, guest καλλιτέχνες και διασκευάζουν μαζί γνωστά τραγούδια με ανατρεπτικό τρόπο, ηχογραφημένα και βιντεοσκοπημένα την ίδια στιγμή από τον Κυριάκο Γκαλανάκη (Kulhu's World). Η προσέγγισή τους συμβαδίζει με τη γενικότερη στάση του συγκροτήματος, να παραμένει έξω από στεγανά και όρια, αγκαλιάζοντας αγαπημένα τους κομμάτια και παρουσιάζοντάς τα μέσα από τη δική τους ματιά. Με όχημα πάντοτε, το swing. Μιλάμε άλλωστε για κομμάτια από Iron Maiden μέχρι M. Πλέσσα και Σ. Ρουβά. "Κριτήριο για την επιλογή των κομματιών είναι πράγματι η ανομοιογένεια μεταξύ τους...", λέει στο Magazine ο Γιώργος Ζερβός. "Θέλαμε να διαμορφώσουμε μία πρώτη ενότητα για το project "Swingin' Cats & Friends" η οποία να περιέχει τραγούδια χωρίς μουσική συνοχή, ώστε η συνοχή αυτή να προκύψει από τον ήχο της μπάντας. Σαφώς έπαιξε ρόλο το ποιος καλλιτέχνης προοριζόταν να ερμηνεύσει το κάθε τραγούδι".


Αν είχατε την επιλογή να πάρετε μια χρονομηχανή, από ποιον θα θέλατε να ακούσετε διασκευές για τα παρακάτω:

"περασμένες μου αγάπες", "ghost riders in the sky", "summertime", "όσο αξίζεις εσύ". "I Say A Little Prayer".

"Για το "περασμένες μου αγάπες" - Shakira

Για το "ghost riders in the sky" - Μαρία Κάλλας

Για το "summertime" - Πασχάλης

Για το "όσο αξίζεις εσύ" - Αρλέτα

Για το "I Say A Little Prayer" - David Bowie".

Αν είχατε επιλογή να παίξετε οπουδήποτε, που θα επιλέγατε να παίξετε σαν dream place και γιατί;

"Οπουδήποτε, αρκεί ο κόσμος να μπορεί να χορεύει και να αγκαλιάζεται ελεύθερα χωρίς μάσκες και περιορισμούς".







10 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page